Scouts tijdens de komende maanden

Beste ouders en leden

Zoals jullie weten leven we nu in een tijd waarin onzekerheid heerst door deze ongeziene gezondheidscrisis. 

In voorgaande mails hebben we u op de hoogte gebracht over de impact dit ook heeft op de werking van onze scouts. 

De laatste persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad van vrijdag 24 april heeft dan wel perspectief geboden naar de toekomst toe over winkels, scholen, sporten enz., maar over jeugdwerking is er jammer genoeg nog geen nieuws. 

Hierdoor moeten we onze scoutsactiviteiten nog tot minstens 18 mei staken. In deze periode viel de kapoenen- en welpendag (10 mei) en de groepskookdag (17 mei) die we nu dus zullen moeten annuleren. Vanaf dat er meer nieuws is over de dagelijkse werking van de scouts zullen we dit natuurlijk spoedig naar jullie communiceren.

Hoe de zomer er in al zijn aspecten zal uitzien valt nog af te wachten en dat is voor de kampen niet anders. De beslissing over het al dan niet laten doorgaan van jeugdkampen deze zomer wordt verwacht eind mei genomen te worden. Als we hier meer informatie over kunnen geven, doen we dat natuurlijk meteen, maar voorlopig gaat iedereen er bij Scouts en Gidsen Vlaanderen er vanuit dat alles zal doorgaan zoals gepland en zo blijven wij ook hard werken aan de kampen.

Ondertussen zal er elke zondag een nieuwe opdracht verschijnen op de Facebookpagina en onze website www.scouts26.be om toch bezig te blijven in deze tijden van afzondering.

Intussen wensen wij vanuit de voltallige leidingsploeg u en uw familie een goede gezondheid en hopelijk zien we elkaar snel weer!

Stevige linker

De groepsleiding (Cato en Tomas)